Saturday, February 11, 2012

Kasihku Selamanya

Bf : Temenung jauh kau ni,ingat sapa ??
Faris : Eh,kau ke. X reti nak ketok ke pintu orang dah buat tu ??
Bf : Sori-sori, jangan lah marah, baru 1st time aku buat cmni, aku ngendap kau tadi, pintu tu x rapat.
Faris : Ya ke ?? xlah mana ada marah,nasihat kawan baik xkan tu, x boleh ??
Bf : Dah makan ke ??
Faris : Sapa ?? aku ke ??
Bf : Xlah aku tanya makcik sebelah tu, tapi dia diam je,itu yang aku tanya kau plak.
Kau lah sapa lagi dalam umah ni ??
Faris : Dah, semalam.
Bf : Semalam ?? uih, spesies Avatar ke kau ni ?? makan apa camtu ?? aku tanya hari ni punya makan la, dah ke belum ??
Faris : Wahai Encik sahabat sejati, kau ada Nampak apa-apa ke atas meja makan kat luar tu ??
Bf : Seingat aku, aku Nampak roti dengan biskut tong tu. Kenapa Encik Faris ??
Faris : Ha, sebab tu la aku xmakan lagi. X, aku x berapa selera la sejak-sejak ni. Kalau kau nak kuar makan, pegi lah, aku nak pesan sekotak lucky strike.
Bf : Haha, yelah tu je yang ada kat umah kita ni. Apa kau mintak tadi ?? Lucky strike ?? nak mampos ke hapa mamat ni, kalau Umi kau tau, mau dia ketok kau dengan sijil lahir kau kat kepala tu.
Faris : Haha, kenapa plak sijil lahir ?? sijil lahir aku, ok je aku tengok ?? sijil SPM aku terok lah. Kalau tu aku x kisah sangat.
Bf : Lawak keras perot plak mamat ni !!
Faris : Aku gurau je la, prinsip aku “ kalau rokok tu sedap dengan murah, dah lama la aku hisap”. Tau x ?? mungkin lebih bekotak-kotak dari kau tu .
Bf :Eh, sound kita plak ?? aku xnak kau buat benda yang kau x penah buat je, aku sahabat kau dunia akhirat kot ??
Faris : Hehe,ye tahu2, * dunia akhirat* Promise ni ??
Bf : Promis
Faris : Aik, mana E kau ??
Bf : Yelah, PROMISE !!
Faris : Camtu ar.


Bf : Camna dgn illness kau tu ??
Faris : Ok, biasa lah kalau selalu camni.
Bf : Word biasa kau ni lah yang aku paling sakit hati bila dengar.
Faris :Kenapa plak ?? salah ke ??
Bf : Salah lar, kau ambik mudah perkara penting. Diri kau tu, jaga lah sikit. Kalau dah sakit, dengan sapa aku nak bergurau ??
Faris : Makcik sebelah ada ??
Bf : Woi !!
Faris : Haha, sori-sori. Aku ada la, kuat lagi.
Bf : Kuat la sangat, kalau nak solat pun payah.
Faris : Jangan lah marah-marah camni. Kang nanti aku tido.
Bf : Orang kalau sayang sumtink, memang lah camni.
Faris : Kau sayang aku ?? baik-baik kau, tau makcik sebelah ni nanti, xpasal-pasal kita kena ops dengan Majlis Agama. Nak ke ??
Bf : Merepek lagi mamat ni,kau ni kalau x buat lawak keras perot sehari memang xsah.
Faris : Hidup kawanku, HIDUP.
Bf : Dah bagitau dia ??
Faris : Sapa ?? makcik sebelah lagi ke ??
Bf : X, dia lah ??
Faris : Oo, x. X pun. Nanti dia fikir aku tipu dia lagi. Dah lama aku nak bagi tau. Tapi sekarang biar je lah. Dia pun dah x fikir pasal aku lah.
Bf : Itulah kau, dulu masa baik-baik, kau buat perangai.
Faris : Hehe, buat perangai. Aku faham yang dia nak tumpukan study dia, dan dia nak aku faham dia masa tu, dan aku beri time tu for her. Aku dah pasang niat nak kol dia balik lepas bulan 4 ni. After she finish her study. Tapi aku hanya lihat dia happy dalam FB. And biasalah,kita kalau cemburu,kan ??
Bf : Cemburu buta kau tu ??
Faris : Aku ke ?? siapa pun masa tu akan cemburu, kalau kita dah buat yang terbaik untuk dia. Untuk dia focus dalam study.
Bf : ...............................
Faris : Tapi aku x salah kan dia, sebab itu memang salah aku. Salah aku, sebab x bersama dia bila dia perlu aku ni.
Bf : So, apa kau nak buat sekarang, dengan kau camni ??
Faris : Aku terus menyayangi dia. Akan terus camni.
Bf : Sampai bila ??
Faris : Sampai dia bertunang, berumah tangga, sampai nafas aku berhenti.
Bf : ....................................habis diri kau tu ??
Faris : Macam yang aku penah bagitau kau, aku LELAKI, x berkahwin pun orang x nampak sangat kan ??
Bf : Nanti kalau aku dah kawin ?? kau ?? kau nak duduk rumah ni sorang-sorang ke ??
Faris : Yelah !! xkan nak duduk dengan kau sekeluarga ?? x pelik ke ??
Bf : mestilah pelik .
Faris : hehe.................
Bf : Kau boleh lupakan dia lah. Awek banyak kat dunia ni, pecaya la cakap aku.
Faris : Hehe, senang kalau cinta tu hanya di mulut kita sahabatku. Tapi ia ada dihati ni. Hati ni terubat bila fikir pasal dia, fikir gelak dia, kata-kata cinta dia pada aku sebelum ni. And aku OK camtu,dan kau sebagai sahabat baik aku, jangan lah fikir pasal masa depan aku, aku masih bermental lagi lah.
Bf : ........................................
Faris : Sekarang kau cuma perlu tolong aku ambik ubat je. Aku pun dah malas nak makan ubat yang belambak-lambak ni. Tapi sebab kau nak sahabat kau ni sentiasa bergurau dengan kau, sebab tu lah aku masih makan. Hehe....
Bf : Dah la, kau memang camtu. Manja !! selagi aku ada dengan kau, aku buat yang terbaik.
Faris : Selagi aku masih bernafas, aku cuba pujuk hati ni....luka dalam tu, Allah Yang Maha Mengetahui dengan aku je yang boleh rasa. InsyaAllah, dia cinta terakhir aku selagi aku melihat dunia Yang Maha Agung ini.
Bf : .............................
Faris : Hei !!
Bf : Kenapa ??
Faris : Terima kasih sebab bersama aku selama ni. Aku xkan lupa kau, kalau aku kat sana nanti. Janji !!
Bf : .................................

1 comment:

  1. bro..ni krisis remaja..layaannnnn

    ReplyDelete