Friday, February 18, 2011

Plumber Mechanic it's here lah ~




today, at da middle of nite , * we also call dat twilight !!

aku dapat mandat dari my Dad, dia nak aku setelkan problem paip rosak kat washing machine..* aku terima *
sebab aku dah lama terjerumus dalam dunia engineering piping ni....
our waterpipe was broke ( is dat rite ) ??
so dis is my plan 2 settle it...

ambik satu alat je ( spanar boleh laras )
kasi rotate lawan jam...
nak buang yang rosak tu dari paip pvc tu,
pas2 guna getah putih dan balut pada ulir benang skru sebab nak kasi ketat, kuat x longgar masa nak guna paip tu nanti...

pas2 masukan pili tu dgn mengikatnya ikut arah jam plak, pastikan ketat dan betul pada thread dia...takut nanti loose lak..lagi susah !
so, dah siap...senang je mudahkan ??



2 comments:

  1. haa bgos2..bleh la tolong piping rmh km plak pasnie..

    ReplyDelete
  2. xde hal lah.....

    ( benda susah ) hahaha

    ReplyDelete